ABCD..

2016/04/27. - írta: Nurserykingu

Még mindig B..a B3

A B-ket még nem hagyjuk el..nagyon nem. A B3 következik, aminek természetesen van egy neve. Niacin. A B3 vitamint legjobban állati termékekből tudjuk beszerezni,sovány húsból,májból,szárnyasokból. Tejben és tojásban kisebb mennyiségben,gabonafélékben pedig nem hasznosítható formában található meg. Együnk ezért szárnyasokat,és a gyerekünknek is adjunk. Igen,még akkor is,ha mi vegák vagyunk. A kisgyerek ugyanis nem vega,hanem mindenevő,aztán ha megnő,akkor majd eldöntheti,hogy eszik e tojást,húst,meg bármit aminek szeme van. Egy szerencse azért van..hogy a szervezet maga is előállítja ezt az anyagot,csak mivel vízben oldódó,így folyton pótolni kell. 

Mire jó? Szinte mindenre,nélkülözhetetlen,mert szerepe van az anyagcserében, a kedélyállapotban, szívműködésben, gyomorsavtermelésben és a többi. Lényegében szinte minden ideírható,ami történik egy ember szervezetében.  Így ha nem pótoljuk,akkor hasmenés, fejfájás, bőrbetegség, depresszió,és minden rosszaság kísérheti életünk.

Mivel ez egy elsősorban kisgyerekes blog,így beszélni kell arról is,hogy miként van ez az egész terhesség idején. Tehát terhesség idején,fogamzásgátló szedése idején megnövekedik a szükséges adag. Alapjáraton 15-20 mg/nap a felnőtt mennyiség. Gyereknél 8-15 mg/nap. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://torppicurok.blog.hu/api/trackback/id/tr308668254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása