Nyári forróságban

2016/05/10. - írta: Nurserykingu

Közelednek a nyári napok, a forróság, a tűző napsütés. Ilyenkor nagyobb figyelmet kell fordítanunk gyermekünk egészségére. A következőkben pontokba szedem ezeket. Röviden és tömören.

1, Folyadékpótlás. Nem mintha erre nem kéne figyelni egyébként is,de amikor rekorddöntögetően nagy a meleg,akkor még inkább. Totyogóknál a víz jelenti a folyadékot. Felejtsük el azt,hogy gyümölcslével, cukros üdítőkkel itassuk a gyerekünk. Nem csak nyáron,hanem egyébként is! 6 hónaposnál kisebb gyerekeknél,ha tudunk szoptatni,akkor tegyük gyakrabban mellre a babát. Visszatérve a bölcsis korosztályhoz. Érdemes megérdeklődni a bölcsiben,hogy miként oldják meg a folyadékpótlást. Ideális esetben ki van téve egy letakart kancsó víz,amit bizonyos időközönként cserélnek,és a gyermek abból szabadon ihat. Erre otthon is figyeljünk. Mindig legyen lehetősége a kisgyermeknek arra,hogy pótolja a folyadékot (Gondolok itt arra,hogy egy 2 éves még nem tud odamenni a csaphoz,és azt kinyitni,hanem a mi segítségünkre szorul)

2, Ne hagyjuk a gyerekünk a tűző napon!! Itt most nem csak arra gondolok,hogy igyekezzünk nem bent felejteni a zárt autóban a babát,hanem arra is,hogy figyeljünk arra,hogy árnyékban játsszon,és ne ott ahol hét ágra süt a nap. Előfordul ugyanis,hogy belefeledkezik a játékba,és a nagy belefeledkezésnek vöröslő bőr lesz az eredménye.

 

3, Vannak olyan napszakok,amikor nem megyünk ki. Se mi,se a gyerekünk. Ha kint tartózkodunk,akkor kenjük be a kicsit magas faktorszámú naptejjel. Akkor is,ha csak a sarki üzletbe megyünk vele. Gyorsan le lehet égni!

 

Ha figyelmesek vagyunk,akkor a nyár élmény lesz,és nem kellemetlenség.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://torppicurok.blog.hu/api/trackback/id/tr468702216
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása