Rend a lelke mindennek

2017/01/13. - írta: Nurserykingu

Egyszer eljön az idő,amikor már szeretnéd,hogy az esti rendrakásnál ne csak te pakolj,hanem a gyermeked is. Ez persze nem fog egyik napról a másikra menni,de érdemes úgymond erőltetni,és próbálkozni. 

Legyen benne játék. Az elég egyértelmű,hogy kicsiket játékkal lehet nevelni,ez igaz a pakolásra is. A kicsik élvezik ha olyan utasításokat kapnak,mint pl,hogy te a piros kockákat pakolod. Ezzel több legyet is üthetünk egy csapásra,mert nemcsak egy helyen lesznek a piros kockák, hanem a gyerek szín és formaismerete is fejlődik. (tudnia kell,mi a piros, és mi a kocka)

Legyen benne rendszer. Ez megjelenhet abban,hogy külön polcot,tárolót tartunk fent a babáknak,plüssöknek és külön helyet az építőkockáknak (vagy bárminek ami a gyerekszobában játékcéllal van). Vagy a másik lehetőség,(ha nem akarunk sok-sok tárolódobozt,polcot venni,felszerelni,vagy akarnánk,de hely nincs),hogy először a plüssöket pakoljuk (együtt),aztán autókat,aztán legót. Ez persze lassabb,mintha mindent gyorsan beszóratnánk a gyermekünkkel,de mindenképp hasznos,és fejlesztő hatású. (válogatni kisgyerekként még mókás is)

Legyen benned nagyvonalúság. Ez főleg ágyazásnál,terítésnél fontos.  Nem kell mértani pontossággal összehajtani azt a takarót. Kerüld azt,hogy ha gyermeked egyedül megterít,megágyaz,akkor lesimítsd a milliméteres ráncot a lepedőn,vagy beljebb tedd a tányért, ami egyáltalán nincs az asztal szélén. Ez ugyanis eléggé demotiváló. 

Legyél egyértelmű,adj támpontokat. A "pakolj el" egy óvodásnak pl még eléggé idegen kifejezés. Jobban járunk,ha olyanokat mondunk,hogy a zöld dobozba menjenek a macik. Ezzel még játékot is csempészünk a pakolásba,plusz könnyebbé tesszük gyermekünk számára.

Legyünk türelmesek. Róma sem egy nap alatt épült fel

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://torppicurok.blog.hu/api/trackback/id/tr9311803207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása