Mozgásfejlődés babáknál. Mire figyeljünk. I. negyedév

2016/05/07. - írta: Nurserykingu

Minden baba más is más. Egyikükre sem lehet ráhúzni egy táblázatot. Ám vannak olyan mozgásfejlődési elemek,amiknek meg kell lenni egy bizonyos életkorra,hogy továbbtudjon a baba lépni a következő lépcsőfokra. Most nézzük,hogy mikor mire figyeljünk.

1. hónap: Babánk ilyenkor még nem rendelkezik megfelelő izomzattal,ahhoz,hogy megtartsa fejét. Ezért mindig figyeljünk arra,hogy tartsuk a csecsemő fejét. Babánk ideális esetben hozzánk simul (nyugodt helyzetben),ha kézben tartjuk. Ha ezt nem teszi,akkor érdemes szakemberhez fordulni. 

2. Hónap: Ebben a hónapban arra figyeljünk,hogy babánkat fektessük hasra. Ezzel tudjuk fejleszteni a nyakizmait. Ha ugyanis folyton háton fektetjük,akkor nem motiváljuk arra,hogy felemelje fejét. Ebben a hónapban babánknak emelnie kell fejét,vagy legalábbis próbálkoznia kell vele. Ha ezt nem látjuk forduljunk szakemberhez. Ugyanígy figyeljünk arra, hogy mindkét kezével és lábával kalimpáljon. 

3. Hónap: Babánkat vegyük ki a kiságyból,és fektessük puha szőnyegre,ahol tudja gyakorolni a mozgást. Ha babánk a hónap végére nem emeli meg fejét, nem nézegeti kezét,akkor forduljunk szakemberhez.

 

Hogyan segíthetjük elő a mozgásfejlődést? Úgy,hogy hagyjuk gyakorolni babánkat: Nincs szükség drága eszközökre,módszerekre. Csak térre,ahol babánk megismerheti önmagát,és fokozatosan elsajátítja az alapvető mozgásformákat.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://torppicurok.blog.hu/api/trackback/id/tr958694380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csige Gabriella 2016.05.10. 12:21:03

Ha valaki inkább szakszerű információra vágyna: www.deveny.hu/tajekoztato-fuzet

Nurserykingu 2016.05.10. 12:34:19

@Csige Gabriella: Igen,ez nagyon jó. Mindenkinek ajánlott. K öszönöm,hogy ezt megosztottad:) Nagyon jók az ábrák is.S
Dévény Anna módszere az egyik legjobb,amit kitaláltak mozgásfejlesztés terén. Ismerségi körömben is van olyan kisgyerek,aki dévényes tornával fejlődött.

Itt utána lehet nézni
www.deveny.hu/
süti beállítások módosítása